Ana içeriğe atla

Adsense Nasıl açılır?

 


Günümüzdeneredeyse tüm faaliyetler dijital alana kaymaktadır. Bu da, dijital mecraüzerinden gelir elde etme fikrini ortaya çıkarır. İnternet üzerindenürettiğiniz içerikleri gelir elde etmek için birer araca dönüştürebilirsiniz.Google AdSense sayesinde, siz düzenli içerik üretirken aldığınız reklamlar ilegelirinizi arttırmanız mümkündür. Peki, Google AdSense nedir, etkin birkullanım için hangi adımları takip etmeniz gerekir? Ayrıntıları yazınındevamında bulabilirsiniz.

Google AdSense Nedir?

GoogleAdSense, internet üzerinden para kazanmayı tercih edenler için oldukça risksizve kolay bir yöntemdir. Bir web siteniz ya da Youtube kanalınız mevcut iseGoogle AdSense’i kullanarak, bu mecralarda reklam yayınlayıp parakazanmanız mümkün olur. Bu uygulamanın mantığına göre, oluşturduğunuz bir websitesi veya açtığınız bir Youtube kanalı olması halinde, reklam veren şahıs yada firmalar sizin siteniz üzerinde ya da videonuzun içinde reklamlarınıyayınlar. Yayınlanan reklamlar üzerinden siz de para kazanmış olursunuz.

Google, websitelerine uygun reklam seçerken bir algoritma kullanır. Yayınlanacak olanreklamların belli içerik ve hedeflenen gruplar için uygunluk düzeyini kontroleder. Yayınlanacak reklamların tasarımları birbirinden çok farklı ve değişkenolduğu için çoğu web sitesine uygun reklam bulmak mümkün olur. Google AdSense,yayıncılar için ücretsiz bir kullanım sunar.

Google AdSense Hesabı Nasıl Açılır?

GoogleAdSense hesabı oluşturmak oldukça kolay bir işlemdir. Birkaç adımdaoluşturabileceğiniz AdSense hesabı için öncesinde sahip olmanız gereken 2 unsurbulunur. Bu unsurlar aşağıdaki gibidir:

  1. Kendinize ait bir Google hesabı
  2. Size ait bir içerik

Herhangi birGoogle hizmeti kullanmanız durumunda zaten bir Google hesabınız var demektir.Böyle bir kullanıcı değilseniz Google hesabı açarak AdSense oluşturmaadımlarına devam edebilirsiniz.

Sahipolduğunuz özgün bir içeriğiniz varsa ve bu içerik AdSense programpolitikalarına uyum sağlıyorsa Google AdSense kullanmanız mümkün hale gelir.

AdSensehesabı oluşturmak için gerekli ön adımları tamamladıktan sonra size özelhesabınızı oluşturmak için gerekli adımlara başvurabilirsiniz. Bunlar;

  • https://www.google.com/adsense/start/ adresine giriş yapın.
  • Girdiğiniz Google AdSense adresi üzerinden “Başlayın” butonuna tıklayın.
  • Google’ın sizden isteği bilgileri girerek devam edin. URL bölümüne kendi sitenizin ya da kullandığınız sitenin URL’ini girebilirsiniz.
  • Sayfanın altında yer alan “e-Posta adresine AdSense ile ilgili yararlı bilgiler alın” bölümüne cevap olarak “Evet” demeniz tavsiye edilir. Böylece daha geniş bir bilgi ağı edinebilirsiniz.
  • Bu sayfada yer alan işlemler bittikten sonra Google hesabınızı açın.
  • Ülkeniz ya da bölgenizi girin.
  • AdSense Şartlar ve Koşullarını okuyup kabul ettikten sonra “Hesap Oluştur” seçeneğini tıklayın.
  • Tüm bu adımları sonunda AdSense hesabınızı oluşturma işlemini tamamlamış olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİTENİ ÜCRETSİZ EKLE

Ücretsiz geri bağlantıların nereden alınacağını bilmek ister misiniz? Bu, blogunuzu veya web sayfanızı arama motorları sonuçlarında optimize etmek için ücretsiz, hızlı ve basit bir anında otomatik geri bağlantıdır. İyi bir sıralama elde etmek için geri bağlantıların ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. Burada, siteleriniz için ücretsiz ve çok hızlı bir geri bağlantı sunuyoruz. . Önce html kodunu kopyalayın (değişikliğe gerek yoktur) ve ardından web sitenize veya blogunuza yapıştırın. Geri bağlantınızı görüntülemek için web sitenizdeki veya blogunuzdaki resim bağlantısını tıklayabilirsiniz. Ve evet... web sitenizin url'si tamamlandı ve ilk referanslarda görüntülenecek. Web sitenizden veya blogunuzdan herhangi bir ziyaretçi bu banner'a tıklarsa, url backlinkiniz bu web sitesinde otomatik olarak oluşturulacaktır. İstediğiniz kadar backlink oluşturabilirsiniz, sınırlama ve kısıtlama yok, ancak spam yok! Web sitenizin Google, Yahoo ve Alexa'da hızlı bir şekilde sıralamasını di